Ungdomsgrupper

För närvarande har vi två ungdomsgrupper igång. En är lite mer självständig där ledaren själv är en i gruppen och den andra sker med ledare från Funkibator. Syftet med att ha ungdomsgrupper är att erbjuda fritidsaktiviteter samt en chans att lära känna nya kompiar.

Exempel på vad grupperna hittar på är många. Några exempel är brädspel, film, bowling, äta pizza, pyssla, kareoke, datorspel, studiebesök. Programmet om vad som händer i respektive ungdomsgrupp och när presenteras allt eftersom på Funkibators JUST NU-sida samt i egna maillistor för de som anmält intresse för grupperna.

Man behöver inte ha diagnos för att vara med i det här. Vi jobbar med alla :)

>>> Ladda ner informationsblad - Ungdomsgrupper

Alice och Emma som är delaktiga i den ena ungdomsgruppen.


Sedan 2013 har vi haft igång en eller flera ungdomsgrupper. De kan ha olika inrikting i målgrupp eller vad man gör. Gemensamt är att de är och varit för ungdomar/unga vuxna inom ålderspannet 12-25 år. Det finns efterfrågan på mer grupper och vi startar upp där och när vi har resursmässiga förutsättningar.

Fyra grabbar sitter glada i en grön gammal soffa i ett rum med vita väggar och många stolar som står lite överallt Soffhäng och filmkoll.


Koordinator för våra ungdomsgrupper är Elma Lovic, elma.lovic@funkibator.se. Hon arbetar på Funkibator som fritidskonsulent/vägledare. Man kan passa att vara med i flera grupper eller en av dem. Vill du diskutera och höra dig för så kontakta Elma. Hon är också den som varskor ungdomsgruppernas respektive ledare om att någon ny person vill komma med och prova. Det går bra att komma en gång och se hur det känns, lite som ett "studiebesök".

Ledare för den ena gruppen är Linus Nimb och i den andra gruppen finns det flera som delar på ledarskapet Alice Letell, Emma Davidsson, Sandra Lund samt så hjälper Elma Lovic till här också.

Om du vill anmäla din ungdom till aktiviteten skickar du till drakbo@funkibator.se.

Kräver medlemsskap i Funkibator.

Ett gäng glada grabbar sjunger karaoke och har roligt Kareoke.
En tidningsartikel om aktiviteter som Funkibator anordnar för barn och ungdomskillar med Aspergers Syndrom Tidningsartikel från 2013 då aktiviteterna startade.