Filmgrupp


Funkibator filmverksamhet har variterat över tid. Det började med att vi gick på SF-bio och kollade filmer. Sen började vi investera i teknik i form av ljud, duk, projektor, mörkläggningsgardiner med mera. En liten grupp började kolla film, skaffade en bred filmlicens. Under några terminer programsatte vi bioprogram och hade visningar för barn och vuxna. 

Nu har vi kommit dit i utvecklingen att vi har en filmgrupp som planerar och bestämmer vad det är för visningar som ska ske, vilka event som ska göras samt pratar om och analyserar olika möjliga teknikinvesteringar. Den som har ett intresse för film, serier, TV, ljud och teknik är varmt välkommen med!

Anmäl intresse till info@funkibator.se!

 


Syftet med dessa träffar är inte enbart att titta på en film utan att även umgås, träffas, lära känna lite nytt folk. Så även om man har sett en film så kan det ändå vara trevligt att komma med i sociala syften.

Information och en liten påminnelse om filmvisningarna publiceras löpande på Funkibators Facebooksida samt i andra kanaler där vi vet intresserade finns.

Förstärkare och slutsteg som driver våra sju surroundhögtalare.
Testing testing.


Funkibator har tecknat en övergripande filmlicens så alla våra filmer visas på lagligt sätt och filmutbudet är stort. Relativt snart efter att en film slutat gå på de vanliga biograferna så brukar de komma ut och bli tillgängliga för oss. Vi försöker variera oss i filmutbudet så det kommer filmer för alla.

Från allra första början så inledde vi den här aktiviteten med att gå på vanlig bio. Sen ville vi göra ett eget biorum :)
Vi brukar ordna så att vi kan bjuda på sådant som man har till film :)
Exempel på en poster från en tidigare filmvisning.
Som första film klassikern Ensam hemma. Det är kanske en film som de flesta hade sett men men, det fungerade ändå :)


Ledare för filmgruppen är flera personer. Med som tekniker har vi Tommy Göransson. 

The Maritan visades i april 2016.
The Hunger games visades i januari 2016.
Ingen risk att somna här inte!
Dessa högtalarna räcker till! :)