Arbetsmarknadsplats

Om du är arbetssökande eller inte har något särskilt för dig om dagarna så kan du komma till Funkibator på en så kallad arbetsmarknadsplats. Vi har många olika upplägg att erbjuda och de görs så att de passar till dig som person. Inför ett sådant här upplägg behöver vi ofta föra en dialog med dina olika handläggare exempelvis på Arbetsförmedling, Försäkringskassan, Finsam eller kommun.

En sådan här arbetsmarknadsplats hos oss kan ha olika syften. Det kan vara att komma igång, vända rätt på dygnet, ta reda på arbetsförmåga, lära dig nya arbetsuppgifter, utöka ditt sociala kontaktnät, hitta en anställning hos en arbetsgivare, starta företag med mera.

Vår miljö är välkomnande och positiv. Vår målsättning är att du som kommer till oss ska känna att du bidrar, att du lär dig saker och utvecklas samt att det rör sig framåt och händer positiva saker.

>>> Ladda ner informationsbroschyr om arbetsmarknadsplats hos oss.

Kontakt och studiebesök

Om du är intresserad av att komma till oss så är du välkommen att boka tid för studiebesök. Vid studiebesöket berättar vi mer om Funkibator, lär känna dig lite bättre samt diskuterar vilka möjligheter som vi ser det kan finnas för dig hos oss. Besöket bokar du genom att ringa Sofie Sjöstrand, personalansvarig, på 0470-32 40 14 eller 0470-223 40. Det går också bra att maila till sofie.sjostrand@sip.se.

Du behöver inte förbereda dig inför mötet, men ta gärna med arbetsprover eller liknande om du vill (och har). Det finns inga fasta dagar eller tider för studiebesök utan det bestämmer vi tillsammans. Efter studiebesöket återkommer vi till dig och din handläggare med besked om eventuell start. För oss är det viktigt att det vi kan erbjuda passar dig bra och därför gör vi individuella bedömningar för varje person.

Besöksadress: Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö (ingång på baksidan av huset).

Exempel på olika yrkesinriktningar vi erbjuder

Ekonomi och administration
Arbete med bokföring, kalkyler, budgetar, redovisning, Visma, Fortnox. Arbete med administrativa rutiner, skapa ordning, system, ta fram underlag med mera. Du kommer samman med ett team där du får prova på olika delar av arbetet. Möjlighet till ekonomiutbildning. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Ekonom, administratör, redovisning, personaladministration, projektadministration, controller.

Personligt stöd
Arbete med att hjälpa och stödja personer med olika nedsättning. Arbete med ledsagning, transport, texter, handledning, stödja upp vad det gäller struktur och ordning. Du kommer samman med ett team där du får arbeta uppsökande och serviceinriktat. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Handledare, elevaassistent, specialpedagog, personlig assistent, ledsagare, personligt biträde, god man, vård och omsorg.

Socialt och trivsel
Arbete under kravlöst förhållande i syfte att skapa trivsel och sociala aktiviteter för dina medarbetare. Målet är att alla personer inom Nätverket SIP ska må bra, skratta, komma samman socialt och känna uppskattning. Du kommer samman med ett team där ni tillsammans har relativt fria händer att själva göra verklighet av era idéer. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Köksansvarig, reception, arrangör, projektledare/koordinator, café, event.

Funkisförmedlingen
För dig med funktionsnedsättning erbjuder vi att vara med och arbeta i Funkisförmedlingen, en arbetsförmedling för personer med funktionsnedsättning. Där får du prova på olika uppgifter som hänger ihop med projekt, administration, research, information, kommunikation, marknadsföring. Du utökar också dina egna chanser att få arbete hos olika arbetsgivare. För dig som är intresserad av: Att få arbete och samtidigt hjälpa till i verksamheten så att andra också kan få arbete.

Hjälpmedelsbutik
Arbete i hjälpmedelsbutik med tillhörande sysslor. Inriktningar finns mot marknadsföring, produktresearch, butiksbemanning och utställning. Butiken heter Funkibatorbutiken och drivs utan vinstintresse, som ett socialt företag. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Butiksbiträde, arbetsterapeut, hjälpmedelstekniker, reklam och marknadsföring, företagande.

Föreningskansli
Arbete hos ett föreningskansli med olika uppgifter så som medlemsservice, information, administration, utställningar och aktiviteter. Föreningen heter Funkibator och arbetar för att personer med funktionsnedsättning ska få större och bättre möjligheter. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Kansliarbete, föreningsarbete, förtroendevalda uppdrag, administration, ekonomi.

Samhällsprojekt
Inom vår paraklyorganisation Nätverket SIP finns flera större samhällsprojekt. Du får inom det här området möjlighet att involvera dig i ett eller flera projekt inom områden som till exempel sexualitet, integration, ungdomsfrågor, demokrati, internationella frågor, funktionsnedsättning. Här arbetar du assisterande jämte ordinarie projektledare och volontärer. Exempel på arbetsuppgifter är språkstöd, administration, foto, arrangemang, event och dokumentation. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Projektledare, projektassistent, informatör, fritidsledare, administratör, ekonom, event.

Smådjursfarm och hunddagis
Arbete på en smådjursfarm och ett hunddagis med alla dess tillhörande rutiner. Promenader, pälsvård, utfodring, aktivering och städning. Huddagiset drivs som ett socialt företag. Antalet platser är begränsat och djurvana krävs. För dig som är intresserad av: Hunddagis, arbete med djur och natur, eget företagande.

Fastighetskötsel
Arbete med fastighetsrelaterade uppgifter och andra praktiska göromål. Renovering, måleri, uppsättning, montering, enkla byggnationer, cementera, trädgård och odling. För dig som är intresserad av följande yrkesval: Fastighetsskötsel, vaktmästeri, tekniker, måleri, snickeri, lokalvård, parkarbete, arbetsledning, hantverk.

Företagsutveckling
Arbete för att undersöka möjligheterna till att starta upp eget företag. Genomföra marknadsundersökning. Författande av affärsplan. Utbildning inom ekonomi och företagsjuridik. För dig som har en realistisk företagsidé och behöver en plattform att verka utifrån.

Skräddarsytt upplägg
I undantagsfall kan vi sätta samman ett skräddarsytt upplägg med flera olika delar och typer av arbetsuppgifter. Då kan du exempelvis arbeta med projekt, ekonomi, hunddagis och trivsel.