Arbetsträning, sysselsättning, praktik

Om du är arbetssökande eller inte har något särskilt för dig om dagarna är du välkommen till oss. Vi har många olika upplägg att erbjuda. Inför ett sådant här upplägg behöver vi ofta föra en dialog med dina eventuella handläggare eller kontaktpersoner exempelvis på Arbetsförmedling, Försäkringskassan eller kommunen.

Att komma till oss kan ha olika syften. Det kan vara att komma igång, vända rätt på dygnet, ta reda på arbetsförmåga, lära dig nya arbetsuppgifter, utöka ditt sociala kontaktnät, hitta en anställning hos en arbetsgivare, starta företag med mera.

Vår miljö är välkomnande och positiv. Vår målsättning är att du som kommer till oss ska känna att du bidrar, att du lär dig saker och utvecklas samt att det rör sig framåt och händer positiva saker. Verksamheten erbjuds i samarbete med våra systerorganisationer inom Nätverket SIP.

Mer information om våra platser och möjligheter finns på sip.se/mojligheter

Kontakt och studiebesök

Om du är intresserad av att komma till oss så är du välkommen att boka tid för studiebesök. Vid studiebesöket berättar vi mer om Funkibator och de andra organisationer, lär känna dig lite bättre samt diskuterar vilka möjligheter som vi ser det kan finnas för dig hos oss. Besöket bokar du genom att ringa Fia Sjöstrand, personalansvarig, på 0470-32 40 14. Det går också bra att maila till fia.sjostrand@sip.se.

Du behöver inte förbereda dig inför mötet, men ta gärna med arbetsprover eller liknande om du vill (och har). Det finns inga fasta dagar eller tider för studiebesök utan det bestämmer vi tillsammans. Efter studiebesöket återkommer vi till dig och din handläggare med besked om eventuell start. För oss är det viktigt att det vi kan erbjuda passar dig bra och därför gör vi individuella bedömningar för varje person.

Besöksadress: Mästeriet, Infanterigatan 10, Växjö (ingång på baksidan av huset).

Exempel på olika yrkesinriktningar vi erbjuder

Servicearbete
Här arbetar vi med allt från enklare och regelbundna arbetsuppgifter till större ansvar för den som vill. Arbete sker under kravlösa förhållanden i syfte att erbjuda service och stöd, skapa ordning och reda samt trivsel för sina medarbetare. Uppgifterna är varierade med allt från inköp, enklare administration och post, fikaservice till möten och aktiviteter, bilservice, ta hand om växter och vattning, arbete utifrån checklistor för kontroller och daglig service i lokalerna (kök, grupprum etc.)
För dig med intresse av följande yrkesområden: Reception, café, inköp, lokalvård, administration, kontor

Hjälpmedelsbutik, lager och e-shop
Arbete i hjälpmedelsbutik med tillhörande sysslor. Inriktningar finns mot marknadsföring, produkt-research eller butiksbemanning. Butiken heter Funkibatorbutiken och drivs utan vinstintresse som ett socialt företag. Vi har även hand om två e-shoppar, där vi tar emot beställningar och packar varor för leverans till kund.
För dig med intresse av följande yrkesområden: Butiksbiträde, lagerarbetare, e-handel, arbetsterapeut, hjälpmedelstekniker, eget företagande, reklam och marknadsföring.
www.funkibatorbutiken.se butik.funkibatorforlag.se

IT och teknik
IT-gruppen arbetar med teknisk utrustning och nätverk. I arbetsuppgifterna ingår t ex reparation av datorer, felsökning, inköp, installation av mjukvara, organisering av teknisk utrustning, kontroller, inköp och service. Även stöd till andra vid livesändningar och streaming, exempelvis kontroll av ljud och framtagning av teknisk utrustning. Vi ansvarar även för konsolspel och datorspel, som används vid aktiviteter, så som tester och installation.
För dig med intresse av följande yrkesområden: Datorreparatör, IT-tekniker, nätverkstekniker

Fastighetsskötsel och bygg
Arbete med fastighetsrelaterade uppgifter och andra praktiska göromål. Vi jobbar med allt från renhållning och bygg till renovering och skötsel av grönytor. I de dagliga arbetsuppgifterna kan ingå att måla väggar, montering, enklare reparationer, klippa gräs eller skotta snö, organisering och planering, återbruk m.m.
För dig med intresse av följande yrkesområden: Fastighetsskötsel, vaktmästeri, tekniker, måleri, snickeri, lokalvård, parkarbete, arbetsledning och hantverk.

Hunddagis och smådjur
Hos oss finns både ett hunddagis och en smådjursverksamhet. Här jobbar vi med att sköta om djuren och gå på hundpromenader mm. I arbetet ingår pälsvård, utfodring, aktivering och städning. Hunddagiset drivs som ett socialt företag.

För dig med intresse av följande yrkesområden: Hunddagis, arbete med djur, natur och eget företagande.

Ekonomi och administration
Arbete med bokföring, kalkyler, budgetar, redovisning i program från Visma och Fortnox. Arbete med administrativa rutiner, skapa ordning, kopiering, bokföring, ta fram underlag med mera. Du kommer samman med ett team där du får prova på olika delar av ekonomiarbete. Möjlighet till intern ekonomiutbildning.
För dig med intresse av följande yrkesområden: Ekonom, administratör, redovisning, personaladministration, projektadministration och controller.

Media (text, webb, foto, sociala medier, design)
Arbete inom vårt mediateam. Här finns många olika inriktningar så fotografering, bildbehandling, text och redaktionellt arbete samt sociala medier och webbdesign. Även formgivning och grafisk design. Vi gör produktioner till webbsidor, bloggar och sociala medier till Nätverket SIP och externa kunder. Här finns möjlighet att utveckla dig inom ditt egna intresseområde samt bygga upp en portfölj.
För dig med intresse av följande yrkesområden: Journalist, korrekturläsare, skribent, bloggare, webbdesigner, fotograf, webbproducent eller marknadsförare.

Filmproduktion och TV
Arbeta inom området film och TV med möjlighet att lära mer och stå bakom eller framför kameran. Vi gör professionella produktioner där vi filmar, intervjuar, klipper och sänder. Vi har tillgång till professionell utrustning och studio genom samarbete med Öppna Kanalen Kronoberg.
För dig med intresse av följande yrkesområden: Filmare, redigerare, ljussättning, ljud och musik, podd, mediaproducent, radioproducent.