Djurverksamhet

Sedan i mitten av 2016 så arbetade Funkibator aktivt med att få igång verksamhet med djur. Det här skedde tillsammans med ett hunddagis, en engagerad djureldsjäl som heter Sandra Tigerlind och ett antal hjälpande personer runt om oss. Utifrån Funkibators perspektiv handlade det här om att kunna arbeta med människor ihop med djur, där man kan använda begrepp som djurrehabilitering och att människor mår bra av djur.

Det ena ledde till det andra och under kvartal tre av 2016 så hade intresset varit så stort och en ny verksamhetslokal hade byggts upp, djur hade införskaffats, de första aktiviteterna var etablerade och grunden för en helt ny förening var lagd. Föreningen startade med en liten temporär styrelse och medlemmarna började strömma till.

På grönbete.
Fiskar, sköldpadda.
Blubb blugg, var är Nemo?
Drake.

I mars 2016 så hade föreningen sitt första årsmöte. Antalet medlemmar var uppåt 130 personer. Styrelsen fick ett tillskott med tre nya personer. Minigrisar hade införskaffats, mer lokalyta planerades, fler aktivieter var på gång. Föreningen fick en helt ny webbsida som presenterade helheten. En ansökan skickades in till Växjö kommun om att få ingå i kommunens föreningssystem och på så sätt kunna få lite ekonomiskt stöd tillbaka.

Stranden.
Parken.
Hundar på studiebesök.

Funkibator och föreningen som heter Tender Loving Caring arbetar idag mycket nära varandra. Vi gör aktiviteter ihop och personer går emellan verksamheter. Att ha en funktionsnedsättning eller att tillfälligt dåligt rimmar väldigt bra ihop med djur så vi skapar hela tiden win-win-situationer.

Läs mer om den nystartade föreningen på www.tenderlovingcaring.se.

Samarbetet mellan Funkibator och TLC är starkt och kommer fortsätta vara det! Vi har många gemensamma visioner, idéer och ambitioner att se fram emot.

Nova och Annika.
Berikning och stimulans.
Posering.
Nya vänner!
Hopp och lekyta.
Olle, vår första fasta farminvånare.
Människor för djur, djur för människor. Här är Frost i knät på Pia.