Nyheter i bilder sommaren 2016

Huset är fyllt av människor och aktiviteter. Sommarlovssatsningen på 30 aktivieter och nästan 30 sommarjobbare ger oss inte en lugn stund! Det är precis som det ska vara med andra ord. Fastighetens utvecking tar sin form där vi både investerat i mediautrustning och ett nytt våningsplan om 100 kvm. Det planeras en hissinstallation samt en kommande tillbyggnation med ett lika stort hus till.

I stora drag går allt enligt planerna, våra ambitioner och våra visioner.

Verksamhetsbilder hämtade från tidsperioden 1 maj - 20 juni.

Sommarlov för alla, SMÅ kom till sommarens första aktivitet som var en trolleriskola.
Rami hos oss, föreslog att vi kunde lära oss teckenspråk. BRA, sa vi! Du får göra det! Du får lära dig teckenspråk och sen utbilda oss alla i Funkibator! :)
En helt ny målgruppssatsning där vi gör 8 olika föreläsningar inom temat smärta.
30 sommarlovsaktiviteter med något för alla.
Sommarlov för alla - Provsmakning av livsmedel
Den 20 juni träffade vi omsorgsförvaltningen och där pratade vi om sysselsättningsplatser, läger för barn/unga inom NP-området, körkortsutbildningar med mera.
Funkibators två volontärer som kom till Sverige i februari 2016. Nu har de blivit varma i kläderna och hjälper till med aktiviteter, sommarjobbare och mycket annat.
Sommarlov för alla - Studiebesök på ett hunddagis där man fick umgås med och klappa på hundar.
Sommarlov för alla - Hantverksworkshop med pyssel.
Tvådagarskurs i privatekonomi genom satsningen Ekonomi-Smart.
Sommarlov för alla - Origami, japansk papperskonst.
Det här gänget av personer som alla gått på Riksgymnasiet i Kristianstad håller på att planera nationella samarbeten med Sveriges alla fyra riksgymnasier.
I slutet av juni har vi monterat upp ett 100 kvm entresolplan. Det är en avlastningsvåning där vi kan stuva upp material som för tillfället inte används.
Då och då dyker vår gorialla upp. Den här gången blev det bananutdelning på 1-årsdagen av köpet av vår fastighet.
Sommarlov för alla - Datorspel i nätverk, LAN.
Sommarlov för alla - Trolleriskola.
I nästan 1,5 års tid har vi träffats på fredagar och fikat. Där bjuder vi hela tiden med nya personer. Den här gången blev teamet retro-fika där vi fick sju olika sorters småkakor.
40-personerstårtan i form av vårt hus på Infanterigatan 10. Serverades på vår 1-årsdag från det att vi förvärvat huset den 11 juni 2015.
Vi tar små men viktiga steg mot att kasta om normerna. I det här fallet har vi märkt upp våra toaletter lite "bredare".
Deltagande med nästan 20 personer på välgörenhetsloppet runt Växjösjön. Värdar och de som bjudit in oss var Hjärtebarnsföreningen i Kronobergs län.
De första sex datorerna donerades från ATEA Logistics. Vi skickade ett tackbrev till Susanne som hjälpt till. Idag har vi fått totalt 60 datorer från både företag och privatpersoner. TACK! :)
Även om det bitvis är tungt och stressigt så är Matilda nöjd med sin arbetsplats, den bästa som finns ;)
På träffarna som heter Tech Group så bygger vi vid det här tillfället mikrosyntar.
Funkibator som var på plats och informerade totalt 150 boendestödjare från Växjö kommun. Det är Funkibator, Parketten, Atrium och Jobbcenter som arbetar uttalat med personer inom NP-området.
På kort tid har vi skickat in tre Arvsfondsansökningar. 1) Barnböcker med funktionsnedsättning 2) Extra stöd till universitetsstudenter med funktionsnedsättning 3) Tillgänglighetsanpassningar i huset.
Funkibator deltog i Prideparaden med vår fina bil och med ett 20-tal personer.
Annelie Nilsson böjds in från riksgymnasiet i Angered, Göteborg. Där arbetar hon som kurator och är expert på att resa med funktionsnedsättning. Hon kom till oss strax innan hon själv skulle iväg på en japanresa med sin elrullstol.
Ungs synskadade träffades hos oss för att spela Show-down. Det kom 15-talet personer från hela södra Sverige.
Deltagande med 10 personer på välgörenhetsloppet i Kalmar, Wings for life. Globala och nationell tävling till förmån för ryggmärgsskadade.
TV-produktion hos Öppna kanalen i ämnet teckenspråk.
Deltagande på mässan Funka för livet. Arrangeras i Växjö varannat år.
Förberedelse av filmkväll. Vi har investerat nära 100 000 kr i en film- och ljudanläggning. Perfekt för just film men även konferenser, festivaler, uppträden och annat.
Inköp av 10 modellflygplan till kommande Tech Group-aktvitet. Workshops för barn och ungdomar.
Vi skickade ett tackbrev för donerat material och vi fick ett tackbrev tillbaka :)
Vår nya projektor. Vår nya filmduk. Vår nya ljudanläggning. *pust* 100 000 kr fattigare! ;)
Utlåning av rullstol till Erik, som genom det här kunde vara med på Wings for life och tillsammans med en medlöpare kom han 33 km.
Innovativ lösning som gör att vi kan börja arbeta med och uppmärksamma teckenspråket.
Vår vision är att ha ett hus som är dygnetrunt-öppet. Vi är på god väg för det öppnar oftast 07:30 och sen är det personer på plats sent in på kvällen.
Tack till Växjö kommun som gav stöd med 15 000 kr till vår första satsning på sommarlovsaktiviteter. Vi kallar det "Sommarlov för alla" där vi arrangerar 30 aktiviteter under lika många dagar.
Jon tog initiativ till återträff för personer som gått på Riksgymnasiet. Det här ledde sen vidare till ett nationellt samarbete med landets fyra riksgymnasier.
Nytt beviljat projekt inom rehabilitering och där man använder spel, teknik, appar, media och alla sinnen för att lyfta upplevelse och motivation till träning.
Vi vill inte avskaffa den klassiska rehabiliteringen, men däremot lägga på ett extra inspirerande och motiverande lager av ny teknik.
Mellokväll där vi körde med storbild och storljud :)
På Funkibator blir Viggo sedd! Ja, det tycker i alla fall Viggos mamma, som borde veta vad hon pratar om :)
Ritning av en tänkbar ny tillbyggnation.
PRO BONO är en ny satsning där vi vill kunna ha en plattform där vi tar emot personers engagemang och tidsinsatser och där andra personer kan hjälpas. Det här är en fjärde arvsfondsansökan för året.
Växjö löparklubb har donerat mycket träningsutrustning till oss och som vi kunnat använda.