top of page

Vanliga frågor

Varför har ni en drake som logotype?
För att den är fin!

Vad heter draken?
Den heter Funkibatordraken.

Kan Funkibatordraken se olika ut?
Ja den kan förekomma i olika variationer och sen har Funkibatordraken också olika släktningar över världen.
Det började med några mindre uppdrag men efter något år eller två så blev en Arvsfondsansökan beviljad som handlade om att arbeta med utvecklingsfrågor inom funktionsnedsättning. Den ansökan var en reaktion på att några personer tyckte att funktionsnedsättningsrörelsen hade stagnerat, arbetade på samma sätt och med för lite samarbete och för mycket revirtänkande. Idén med arvsfondsansökan var att istället arbeta framåt, annorlunda, experimenterande och innovativt. Det blev startskottet på Funkibator.

Var kommer namnet Funkibator från?
Det är påhittat och uppstod genom arvsfondsprojektet som Funkibator uppstod genom. Det projektet hette "Inkubator funktionsnedsättning". Det tog inte lång tid efter projektstarten förens vi tyckte projektets namn var lite knöligt och svårförklarat så vi kastade om ordningen och slog ihop de båda orden och så föddes "Funkibator". Och här brukar vi också få förklara att ordet Inkubator är ett annat ord för drivhus, växthus, gynnsam växtmiljö.

Var får ni pengarna ifrån?
Klicka här för att komma till just det menyvalet.

Finns Funkibator över hela Sverige?
Nej, tyvärr men vi jobbar på det. Just nu är vi helt etablerade i Kronobergs län men vi har många pågående nationella samarbeten, satsningar, verksamheter med mera. Dock behöver en förening/verksamhet som Funkibator alltid hängas upp på personer som vill utveckla, förändra och arbeta med utvecklingsfrågor.

Hur kan jag stödja Funkibator?
Klicka här och läs mer om det.

Vad skiljer Funkibator från andra föreningar?
Funkibator arbetar över diagnosgränserna, väldigt digitalt, väldigt mycket med utvecklingsfrågor. Vi samlar en yngre målgrupp och vi har en mycket stor verksamhetsbredd. Andra föreningar har ofta ett lite mer traditionellt och hiearkiskt arbetssätt där man har huvudmålgruppen inom en diagnos.

Finns det ett familjemedlemskap eller behöver alla i en familj bli medlemmar individuellt?
Vi har inget familjemedlemskap så var och en får bli individuella medlemmar.

Måste man ha en funktionsnedsättning för att vara med i Funkibator?
Nej det är inget krav. Många kompisar, familjemedlemmar och yrkesverksamma vill också bli medlemmar för att stödja föreningens verksamhet.

bottom of page